Hva er Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ)

Sammen med bryting og judo, er BJJ en stilart innen grappling-familien hvor kampen for det meste foregår på bakken.

 

Utøveren bruker teknikker basert på grep, timing og vektplassering for å kontrollere motstanderen. Treningsformen er både mentalt og fysisk utfordrende og krever selvdisiplin, koordinasjon og smidighet.

 

Fravær av slag og spark gjør at stilarten er en av få kampsporter hvor man selv på trening får prøvd seg i realistiske settinger.

For barn og ungdom

Treningene er pedagogisk oppbygget med stort fokus på sikkerhet.


Frontline Academys program for barn og ungdom har som mål å bruke BJJ som et verktøy for fysisk fremgang, sosialisering og mestring.


Våre instruktører har lang erfaring innen kampsport, samt utdanning og erfaring innen idrett og trening av barn.

Fysisk og mental utvikling

Teknikkene i BJJ er basert på vektplassering, timing og taktikk. Bevissthet over egen og motstanderens plassering står sentralt, noe som krever konsentrasjon fra elevens side. Treningen er fysisk utfordrende og øker elevens styrke, utholdenhet, balanse og koordinasjon. Videre er selvdisiplin og evne til å jobbe under press essensielt i BJJ.

Sosialt miljø

Selv om BJJ er en individuell sport setter vi stor fokus på samarbeid og sosialisering. På trening vil elevene komme i kontakt med barn og unge fra forskjellige aldersgrupper og bakgrunn. Vi legger stor vekt på at elevene lærer å respektere medelever, instruktører og ikke minst seg selv. Dette er en av kjerneverdiene i BJJ, og en del av det som skaper et godt og inklusivt miljø ved Frontline Academy.

Sikkerhet

I alle former for fysisk aktivitet bør sikkerhet og skadeforebygging stå sentralt. Frontline Academys treningsmetoder er bygget opp med tanke på å maksimere de fysiske fordelene og minimere risiko for  skade.


To trenere og tilrettelagte fasiliteter gir optimal oversikt over alle elever under treningsøkten. Samtidig vil korrekt treningsform styrke kroppen og forebygge skade på muskler og ledd både på trening og i hverdagen.

Barn 5-9 år

Barnepartiet ved Frontline Academy gir elevene en oversikt over begynner- og grunnleggende teknikker, samt viktige fysiske egenskaper som koordinasjon, balanse, utholdenhet og smidighet. Treningene er pedagogisk oppbygget, med fokus på sosialisering og læring gjennom interaktive leker og øvelser, i et sikkert miljø..

Treningstider

Mandag og onsdag fra 16.30 til 17.30

Tren gratis fram til 1. september

Ungdom 10-16 år

På ungdomspartiet settes det større fokus på tekniske ferdigheter og utvikling av disse gjennom sparring. Her går elevene gjennom alle posisjoner og situasjoner i BJJ, og får en grundig gjennomgang av begynner- og grunnteknikker. Elevene introduseres også til mer avanserte teknikker, og det blir lagt mer vekt på utvikling av styrke og utholdenhet.

 

Treningstider

Mandag og onsdag fra 16.30 til 17.30
Lørdag 15.30 til 16.30

Tren gratis fram til 1. september

Godt miljø. Veldig dyktig instruktører og høflig og imøtekommende personell generelt sett. Reinslig og fint inne.
- Mor til Silje
Treneren er fantastisk dyktig med barna
- Far til Adrian
Det beste av alt når jeg ser barnet mitt  å trening Han har det så mye gøy med de andre barna. Det er uvurderlig.
- Far til Emil
Trenere
Vinicius Silva
Hovedtrener barn og ungdom

• Bachelor i idrett fra Høgskolen i Bergen
• Sertifisert personlig trener fra Høgskolen i Bergen
• Brunt belte under Eduardo Teta Rios og Andre Fievel de Carvalho
• Aktiv i konkurranser nasjonalt og internasjonalt

Vini kommer opprinnelig fra Florianópolis, Brasil. Han har siden 2009 bodd i Norge og snakker flytende portugisisk, norsk og engelsk. I 2015 fikk Vini sin bachelorgrad i idrett fra Høgskolen i Bergen. Studiet inkluderte bl.a. kurs i pedagogikk, anatomi, fysiologi, treningslære, ernæring og idrettsskade. Vini er deleier og trener ved Frontline Academy og startet barne- og ungdomsprogrammet i 2015.

Anja Bergo
Assisterende trener for barn og ungdom

• Ergoterapistudent ved Høgskolen i Bergen
• Lilla belte under Eduardo Teta Rios og Andre Fievel de Carvalho
• Aktiv i konkurranser nasjonalt og internasjonalt

Anja er født og oppvokst i Bergen hvor hun i dag studerer ergoterapi. Hun har drevet med kampsport siden hun var 14, og har vært med i Frontline Academy siden det startet opp i 2013. I dag er Anja en av de høyeste beltene ved Frontline Academy. Hun er en dyktig konkurranseutøver, og har vært en del av barne- og ungdomstreningen siden 2016

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster det for barne- og ungdomsprogrammet?

Prisene starter fra 449,-/mnd.


Er det bindingstid?
Vi har avtaler med og uten binding. Ta kontakt for mer info.


Må jeg binde meg til noe for å benytte meg av tilbudet?
Nei.


Har dere familierabatt?
Snakk med oss i resepsjonen før treningen for informasjon om våre rabatter og kampanjer.


Hva skal jeg ha på meg første trening?
Av sikkerhetsmessige årsaker ber vi deg ta på treningsklær uten metall og skarpe kanter som for eksempel glidelås og knapper. Smykker og piercing må tas ut, eller dekkes med tape. Ta gjerne med en vannflaske.