European Open Jiu-Jitsu Championship 2014

February 10, 2014

Fire dager med kamper på 10 matter i 12 timer om dagen!!

 

European Open er uten tvil en av de største konkurransene i kampsport verden. Deltakelsen ligger på snart 3000 utøvere og er kun overgått av Pan Ams i LA med tanke på antall deltakere. Idrettshallen i Lisboa hvor turneringen arrangeres, er fylt opp hver eneste dag fra ni på morgenen til ni på kvelden.

 

Sjekk ut videolinken for å få en liten følelse av hvordan det oppleves.

 

Europeans 

Det er ingen tvil om at turneringen begynner å vokse seg for stor, og vi tipper at neste år blir det en større hall, eller at man legger til en ekstra dag. Deltakelsen har økt gradvis hvert år, og det er bare å konstatere at BJJ er en voksende sport i hele Europa. European Open er en åpen konkurranse, altså ikke et EM som mange tror. Flere av utøverne i verdenseliten (hovedsaklig fra Brasil og USA) deltar. Dette er vel bare en indikasjon på at denne turneringen øker i prestisje og blir sett på som en av de 3 store å vinne (Worlds, Pan Ams, European).

 

Vi var et team på 37 stykker fra Frontline Oslo, Drammen, Bergen og Voss som tok turen for å kjempe om medaljene. Bra at så mange har lyst til å stille til start! Nivået har utviklet seg voldsomt de siste årene, og man møter tøff motstand allerede fra første runde. Siden vi på Frontline alltid har hatt ambisjoner om å ha utøvere i toppsjiktet, blir Europeans alltid en «reality check» for vårt konkurranse team.

 

Følgende medaljer rasket vi med oss dette året:

 

1. Plass Tarik Hopstock Adult, mellomvekt (blåbelte) 

 

1. Plass Vignir Mar Saevarsson Master 3, mellomvekt (blåbelte)

 

2. Plass Eirin Nygren Adult, åpenvekt (brunbelte) 

 

 

2. Plass Eduardo «Teta» Rios Master 1, super tungvekt (sortbelte) 

 

3. Plass Eirin Nygren Adult, lettvekt (brunbelte) 

 

3. Plass Joseph Kharim Adult, lett tungvekt (brunbelte) 

 

3. Plass Jason Shields Master 3, super tungvekt (blåbelte) 

 

3. Plass Per Viktor Almerud Tveit Juvenile 1, mellomvekt (blåbelte)

Please reload

Mobile apps

download.png
download-on-app-store-png-open-2000.png
logo.png