Fra Mario World til verdensmesterskap

August 24, 2015

 

Jeg satt meg ned og snakket litt med Fievel over en bedre kopp brasiliansk kaffi her en dag. Etterpå slo det meg at dette er tanker vi alle har hatt, og hans erfaringer kan være nyttige for de fleste av oss. Dette er også en fin mulighet til å bli bedre kjent med Fievel og hva som driver han:

 

 

Jeg var rundt 12 år, og verden besto av Super Mario World 4. Det var helt til faren min en dag satte ned foten og tvang meg til å begynne på BJJ. Jeg var bare et barn, og timene var for alle alderstrinn. Livredd for alle disse digre menneskene møtte jeg opp til min første time, og følte meg virkelig utenfor mitt element. Men det var helt til sporten begynte å vise sin magi for meg. Et smil her og der, folk begynte å spørre om navnet mitt og ønske meg velkommen.

Og det var nå jeg begynte å merke forandring. Kroppen og sinnet mitt utviklet seg i en hastighet som var helt utrolig, og jeg ble lykkeligere og mer inspirert enn noen gang. Jeg husker godt hvordan neste belte virket helt uoppnåelig, det var helt uvirkelig å sammenligne meg med nivået til de med blått belte. Men folk rundt meg trodde på meg, og dette gjorde noe med personligheten min.

Jeg var skikkelig nervøs når jeg skulle delta på min første turnering. Jeg hadde en lang liste i hodet mitt med forskjellige unnskyldinger til ikke å dra. Men jeg var del av en gruppe. Det var ikke lenger jeg som skulle dra på turnering, det var oss, og deres innstilling smittet fort over på meg. Før jeg visste ordet av det var turneringen over og jeg sto på toppen av podiet. Wow. Aldri før hadde jeg vert mer stolt av meg selv, eller takknemlig for de rundt meg som pushet meg utenfor komfort-sonen min.

Etter flere år med vennskap, trening og turneringer var det på tide å prøve meg på verdensmesterskap. To år på rad tapte jeg første kampen. Jeg kunne hverken tro eller akseptere det. Jeg hadde jo så mange podieplasseringer, både i fylkes- og nasjonale turneringer! Den dagen gråt jeg.

I dag er jeg både far og svartbelte, og det går ikke en dag der jeg ikke takker BJJ. Den samme personen som var redd for å gå på sin første BJJ-trening sto 3 år senere og gråt for at han ikke ble verdensmester. Jeg skjønte at den dagen jeg tapte i verdensmesterskapet, hadde BJJ allerede gjort meg til en vinner.

Og jeg møter disse menneskene hver dag her i klubben. Folk som kommer inn døren for de vil gå litt ned i vekt eller drive med en morsom aktivitet. Det siste de forventer er at vi gir de en familie og hjelper de med å nå et potensial de ikke visste de hadde.

Jeg vil gjerne nevne disse 4 leksjonene vi kan ta med fra mattene og inn i hverdagslivet:   
 

  •    1) Alle som oppnår noe stort har gjort det med hjelp fra andre.  

  •    2) Våre venner og kollegers fremgang er også vår egen.

  •    3) Det personer oppnår sammen, er langt større enn hva som kan oppnås hver for seg.

  •    4) Selvdisiplin er nødvendig for at ego ikke skal overvinne fornuft


Seier og tap skjer som følge av vår evne til å velge de rette "lagene" i livet vårt. En god BJJ-utøver er en som kan alle reglene og teknikkene. En fremragende utøver er en som tar styring over sitt eget sinn, aldri lar sitt ego gå utover dømmekraften, er ydmyk og fremfor alt tenker på fremtiden. De ser seg ut et større mål, og setter lagets behov fremfor sine egne.

Please reload

Mobile apps

download.png
download-on-app-store-png-open-2000.png
logo.png